COVİD-19 OKUL TALİMANAMEMİZ

ŞİRİNLER ANAOKULU COVİD-19 OKUL TALİMATNAMESİ

Okulumuzun talimatnamesi velilerimizin ve ziyaretçilerimizin bilgilendirilmesi, ve uygulanacak önlemlerin paylaşılması amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığının COVİD-19 Rehberi esas alınarak hazırlanmıştır.

Değerli paydaşlarımız dünya genelini etkisi altına alan Covid-19 Pandemi sürecini yaşamaktayız. Süreç ile ilgili veli olarak okul boyutundaki endişenizi de anlıyoruz. Şirinler Anaokulu  Ailesi olarak bizler insan sağlığını her şeyden önde ve üstün tutmaktayız. Kurum olarak şartlarımız doğrultusunda tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Alınan her bir tedbir kararının, uyulması istenilen her bir talimatın size ve en değerlilerimiz olan yavrularımıza verdiğimiz değerden olduğunu; Bu süreci kurum olarak sizlere, bizlere zarar gelmesini önlemeyi  ya da en az zararla atlatabilerek yönetmeyi hedeflediğimizi bilmenizi isteriz. Sizlerden sorumlu davranıp kurallara ve tedbirlere  uyma konusunda en üst seviyede hassasiyet göstermenizi önemle rica ederiz.

1-      Covid -19 bilinçli ve duyarlı olmakla yenilecektir. Başta evimizden kendimizden çocuğumuzdan başlayarak kişisel  önleyici tedbirlerinizi alınız.

2-      Çocuğunuzda ateş, öksürük vb. belirtiler; kendinizde ailenizde ve yakın çevrenizde Covid-19 teşhisi ,riski olan biri varsa veya temasınız varsa okula gelmeden telefonla öğretmeninizi bilgilendiriniz evde izole olunuz ve gerektiğinde sağlık kuruluşuyla irtibata geçiniz .Riskin ortadan kalktığından emin olunca öğrencinin okula devamını sağlayınız.

3-      Okulumuzda velilerin ve görevi olmayan kişilerin bina içine girmesi pandemiden dolayı bulaş riskini arttırdığından yasaklanmıştır. Zorunlu olmadıkça bahçeye ve bina içine girmeyiniz.

4-      Görüşmenin zorunlu olduğu hallerde lütfen ilgili yetkiliden randevü alınız ve görüşmeye maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak geliniz.

5-      Okul/Kurumlara toz maskesiz girilmesi dolaşılması, çalışılması, ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır. Okul/kurum bahçesinde, çalışma alanlarında ve görüşmelerde toz maskesi kullanmak zorunludur.

6-      Okul/Kuruma girişte El hijyeninizi sağlayınız ve sık sık ellerinizi yıkayınız. (Ellerinizi en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkamalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği ile ovalamalısınız)

7-      Öğrencinizin beslenmesini evinizde mutlaka yaptırarak getiriniz. Pandemi nedeniyle okul ve eklentisinde gıda tüketimi  bulaş riskini artıracağından kurumumuzda beslenme yapılamayacaktır. Öğrencinin yanında şahsi su matarasını ve yeteri kadar suyu mutlaka günlük tazeleyerek getirmesini sağlayınız.

8-      Öğrencimizin rahatlıkla kendi giyip çıkarabileceği tarzda kıyafetler giymesini sağlayınız. Kemer, fermuar, düğme problemi olmayan kıyafetler tercih ediniz. Ayakkabılarını öğrencilerin kendi başına giyebileceği bağcıksız olanlardan tercih ediniz.

9-      Öğrencinin el antiseptiği, maske ve paketli yedek maskesi, içeri terliği ve  tam takım İç-dış yedek kıyafetini ve günlük oynayacağı şahsi oyuncağını  öğrenciye ait küçük ebatta bir okul çantası  içinde günlük getirip götürünüz.

10-  Öğrencimizi okula 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan ya da olmayan aile büyüklerimiz veya komşularımızla değil bizzat kendiniz getirip götürünüz.

11-  Okulumuzun bir giriş çıkış kapısı vardır ve yeterli genişliğe sahip değildir. Pandemi nedeniyle okul kapısında bir yoğunluğun yaşanmaması adına her sınıfa bir kaç dakika arayla randevu verilecektir. Öğretmenlerinizin size okula geliş gidiş saatine ilişkin vermiş olduğu saate ve dakikaya riayet ediniz.

12-  Sınıfta diğer öğrencilerin de varlığını göz önünde bulundurarak lütfen sınıf öğretmeninizi telefonda çok meşgul etmeyiniz.

13-  Okula öğrencinizi getirdiğinizde ve öğrenciyi okuldan almaya geldiğinizde  lütfen öğretmeninizi telefonla arayıp öğretmeninize bilgi veriniz. Mutlaka öğrencinin teslim alınıp verildiğinden öğretmeninizle telefonla teyitleşerek okuldan ayrılınız.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 9  kişi beğendi